Лидерът на дясната партия Италиански братя Джорджа Мелони беше определена днес

...
Лидерът на дясната партия Италиански братя Джорджа Мелони беше определена днес
Коментари Харесай

Джорджа Мелони официално е номинирана за премиер на Италия

Лидерът на дясната партия  " Италиански братя " Джорджа Мелони беше избрана през днешния ден за министър-председател на Италия и стана първата жена, която застава отпред на държавно управление в Италия.

Назначението на 45-годишната Мелони е историческо събитие за третата по величина стопанска система в еврозоната и за партията " Италиански братя ", която в никакъв случай не е била в ръководството.

Предстои тя да уточни министрите си, които ще положат клетва в събота пред президента Серджо Матарела.

Малко откакто беше номинирана за министър председател, Мелони дефинира за министър на стопанската система Джанкарло Джорджети, който работеше при предходното държавно управление на Марио Драги.

Джорджети - някогашен министър на икономическото развиване, е считан за един от по-умерените и проевропейски настроени членове на дясната партия " Лига " на Матео Салвини.

Партията на Мелони " Италиански братя " завоюва 26% от гласовете на вота през предишния месец, а нейните съдружници " Форца Италия " и " Лига " получиха надлежно 8% и 9%.

Въпреки упреците, че е евроскептичка, Мелони е безапелационна в поддръжката си за Украйна, в унисон с останалата част от Европейския съюз и Съединените щати.

" Възнамерявам да управлявам държавно управление с ясна и недвусмислена външнополитическа линия ", съобщи тя. " Италия е пълноценна и с високо вдигната глава част от Европа и Атлантическия алианс. "

" Всеки, който не е склонен с този крайъгълен камък, няма да може да бъде част от държавното управление, даже с цената на това да не се сформира държавно управление ", предизвести Мелони.

86-годишният Берлускони съобщи, че неговата персонална и политическа позиция във връзка с Украйна " не се отклонява от тази на италианското държавно управление (и) на Европейския съюз ".

Има обаче опасения, че обединението на Мелони, която се крепи на потребността от парламентарно болшинство, ще би трябвало да се бори да резервира единството си. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР